Hvordan velge og installere dører og vinduer i aluminiumslegering?

2021-08-21

Kvalitetskrav:
âDet skal ikke være tydelige riper, riper, blåmerker og andre defekter på overflaten av dører og vinduer.
âDet skal ikke være noen åpenbar fargeforskjell på den fargede overflaten til tilstøtende dører og vinduer.
âDet skal ikke være aluminiumsspon, grader, oljeflekker eller andre flekker på overflaten av dører og vinduer, og det skal ikke være limsøl ved monteringsskjøtene.
âµTyper og spesifikasjoner for dører og vinduer i aluminiumslegering
1) Produkter av dører og vinduer i aluminiumslegering
Tabell 2-71 Produktkode for dører i aluminiumslegering
Produktnavn Casement aluminiumslegeringsvindu Casement aluminiumslegeringsdør Skyve aluminiumslegeringsvindu Skyvedør i aluminiumslegering
Med garnvifte Uten garnvifte Med garnvifte Uten garnvifte Med garnvifte Uten garnvifte Med garnvifte Uten garnvifte
Kode PLC APLC PLM SPLM TLC ATLC TLM STLM
Merk: Innholdet i vindu av aluminiumslegering er også aktuelt for HPLC med glideakser, GLC med fast vindu, topphengt vindu SLC, bunnhengt vindu XLC, mellomhengt vindu CLC og vertikalt dreievindu LLC.
2) Spesifikasjoner og dimensjoner.
3) De tre ytelsesindikatorene for dører og vinduer i aluminiumslegering, nemlig vindtrykkstyrke, luftgjennomtrengelighet (lufttetthet) og regnvannsgjennomtrengning (vanntetthet), er delt inn i A (dører og vinduer med høy ytelse), B (dører med middels ytelse og vinduer), 1 C (lav ytelse dører og vinduer) ) Tre kategorier. I henhold til luftlydisolasjonsytelsen er den delt inn i fire grader, og de med 2 sdB er lydisolerende dører og vinduer. I henhold til varmeisolasjonsytelsen (varmeisolasjonsytelsen), er den delt inn i tre nivåer, den andre varmeoverføringsmotstandsverdien) 0,25m' K/W er termisk isolasjonsdører og vinduer) Overflatefilmbehandlingsmetodene for dører og vinduer av aluminiumslegering inkluderer anodisk oksidasjon og anodisk oksidasjon; komposittbord Membranmetode.
ⶠProduktmerkingsregler for dører og vinduer i aluminiumslegering: Når brukere velger dører og vinduer i aluminiumslegering, må du først velge passende dører og vinduer i henhold til størrelsen på rommet. Spesifikasjoner og størrelser, i henhold til kravene til bruk, velg passende type dører og vinduer. For det andre, bestemme de ulike ytelseskravene til dører og vinduer i henhold til bruksdelene til dører og vinduer (som innerdører og ytterdører). Vinduer og vanlige dører krever for eksempel visse krav til varmeisolering, lydisolering, vanntetthet og lufttetthet. Til slutt velger brukeren passende dør- og vinduskarmfarge i henhold til egne preferanser og matching med andre dekorative deler.
Kvalitetsstandard redigeringsstemme
Ta en titt på materialene. Tykkelsen, styrken og oksidfilmen til aluminiumsprofiler som brukes til dører og vinduer av høykvalitets aluminiumslegering, bør være i samsvar med relevante nasjonale standarder. Veggtykkelsen på de kraftbærende hoveddelene til vinduer i aluminiumslegering bør være over 1,4 mm. De viktigste kraftbærende elementene til dører i aluminiumslegering. Veggtykkelsen skal være over 2,0 mm, strekkstyrken skal nå 157 Newton per kvadratmillimeter, flytegrensen skal nå 108 Newton per kvadratmillimeter, og oksidfilmtykkelsen skal nå 10 mikron . Hvis de ovennevnte standardene ikke oppfylles, kan ikke dører og vinduer av dårligere aluminiumslegering brukes.
For det andre, se på behandlingen. Dører og vinduer i aluminiumslegering av høy kvalitet, fin bearbeiding, nøye montering, god tetningsevne og enkel åpning og lukking. Dårlige dører og vinduer i aluminiumslegering, blindt velg serier og spesifikasjoner av aluminiumsprofiler, bearbeiding vilkårlig, bruk saging i stedet for fresing, ikke installering etter behov, dårlig tetningsytelse, ubehagelig åpning og I sterk vind og ytre krefter er det lett å skrape eller banke skyve deler eller glass av, ødelegge gjenstander og skade personer.
Tre ser på prisen. Under normale omstendigheter er dører og vinduer av høykvalitets aluminiumslegering omtrent 30 % dyrere enn dårlige dører og vinduer i aluminium på grunn av høye produksjonskostnader. Noen dører og vinduer i aluminiumslegering laget av aluminiumsprofiler med veggtykkelse på kun 0,6-0,8 mm har en strekkstyrke og flytegrense som er mye lavere enn de relevante nasjonale standardene og er svært utrygge å bruke. I tillegg er det mange selvstendig næringsdrivende som behandler dører og vinduer i aluminiumslegering, og de forstår ikke de strukturelle egenskapene og ytelsen til dører og vinduer i aluminiumslegering. For å redusere kostnadene og kutte hjørner og dårlige materialer, har produktet en større skjult fare og er generelt ikke egnet for bruk. Det er best å velge produkter fra produsenter av vanlige dører og vinduer i aluminiumslegering. Her er en spesiell merknad: den nasjonale standardprofiltykkelsen er 1,4 mm. Hvis leverandøren velger 1,2 mm eller 1,0 mm veggtykkelse eller til og med tynnere materialer, er det alle produkter som ikke er standard. Vær oppmerksom når du kjøper. .
For det fjerde, se på materialet
Det er seks hovedaspekter for referanse i materialmateriale:
âTykkelse: Det er 70-serien og 90-serien for skyvedører og vinduer i aluminiumslegering. 70-serien er tilstrekkelig for skyvedører i aluminiumslegering inne i boligen. Antallet aluminiumslegeringsserier indikerer antall millimeter av tykkelsen på dørkarmen. Vanlige skyvevinduer i aluminium inkluderer 55-serien, 60-serien, 70-serien og 90-serien. Utvalget bør være basert på størrelsen på vindushullet og det lokale vindtrykket. Skyvevinduet i aluminiumslegering som brukes som lukket balkong bør ikke være mindre enn 70-serien.
âStyrke: Strekkfastheten skal nå 157 Newton per kvadratmillimeter, og flytegrensen skal nå 108 Newton per kvadratmillimeter. Ved kjøp kan profilen bøyes moderat, og den skal kunne komme seg etter å ha sluppet taket.
âKromaticitet: Fargen på den samme aluminiumslegeringsprofilen skal være den samme. Hvis fargeforskjellen er åpenbar, er den ikke egnet for kjøp.
âPlathet: sjekk overflaten på aluminiumslegeringsprofilen, det skal ikke være noen forsenkning eller utbuling.
âGlansighet: Unngå å kjøpe profiler med åpenbare defekter som åpne bobler (hvite flekker) og slagg (svarte flekker), sprekker, grader og avskalling på overflaten av dører og vinduer i aluminiumslegering.
âOksidasjonsgrad: tykkelsen på oksidfilmen skal nå 10 mikron. Sveip lett på overflaten av profilen ved kjøp for å se om oksidfilmen på overflaten kan tørkes av.


Designideer:
Arkitektonisk utforming av dører og vinduer
Dører og vinduer er bygningsenheter, dekorative symboler på fasadeeffekten, og gjenspeiler til syvende og sist bygningens egenskaper. Selv om ulike bygninger har ulike krav til utforming av dører og vinduer, og det store utvalget av dører og vinduer er i stadig endring, kan man likevel finne noen regler.
âDør- og vindusfasadeinndelingen skal samsvare med de estetiske egenskapene, og følgende faktorer bør vurderes ved utforming av inndelingen
â´Koordineringen av divisjonsforholdet. For en enkelt glassplate bør sideforholdet være så nært det gylne snittet som mulig. Den egner seg ikke til å være utformet som et kvadrat og et smalt rektangel med et sideforhold på 1:2 eller mer. Høyden på bjelken er vanligvis 1/4 til 1/5 av rammehøyden. Stor eller for liten
âµFasadeinndelingen av dører og vinduer må ha visse regler, men også reflektere endringer, og søke regelmessighet i endringene; skillelinjene er sparsomme og tette; lik avstand og lik størrelse viser streng, høytidelig og alvorlig; ulik avstandsfrihet Inndelingen viser rytme, livlighet og bevegelse;
ⶠMinst de horisontale rutenettlinjene i samme rom og de samme veggdørene og vinduene skal være på samme horisontale linje så mye som mulig, og de vertikale linjene skal være på linje så mye som mulig;
â·Når du designer fasaden til dører og vinduer, bør de generelle effektkravene til bygningen tas i betraktning, som kontrasten mellom det virtuelle og bygningens virkelighet, effekten av lys og skygge, og symmetrien.
âFargematching av dører og vinduer (inkludert fargen på glass og profil)
Fargevalget på dører og vinduer er en viktig del som påvirker den endelige effekten av bygget. Fargen på dører og vinduer må samsvare med bygningens egenskaper. Ved fastsettelse av farge skal det forhandles med arkitekter, eiere og andre parter.
âPersonlig design av dører og vinduer
I henhold til kundenes ulike hobbyer og estetiske synspunkter kan unike dør- og vindusfasadeformer utformes.
âPermeabilitet for dører og vinduer
Høyden på dørene og vinduene er innenfor sikthøydeområdet til hovedvisningsdelen (ca. 1,5mï½1,8m), det er best å ikke sette horisontale rammer og vertikale rammer, for ikke å blokkere sikten. Noen dører og vinduer må bruke glass med høy lysgjennomgang eller krever et større åpent synsfelt for å lette visning av utendørs landskap.
âBelysning og ventilasjon av dører og vinduer
Ventilasjonsområdet til dører og vinduer og antall bevegelige vifter bør oppfylle kravene til bygningsventilasjon; samtidig bør belysningsområdet til dører og vinduer også oppfylle kravene i "Architectural Lighting Design Standards" (GB/T50033-2001) og kravene til arkitektoniske designtegninger. Artikkel 4.2.4 i "Designstandard for energieffektivitet for offentlige bygninger" (GB 50189-2005) fastsetter at forholdet mellom vindu-til-vegg-arealet i hver retning av bygningens utvendige vinduer ikke skal være større enn 0,70 . Når vindu-til-vegg-arealforholdet er mindre enn 0,40, bør den synlige lystransmittansen til glasset ikke være mindre enn 0,4.
Sikkerhetsdesign av dører og vinduer
âVeggtykkelseskrav til aluminiumsprofiler for dører og vinduer
Veggtykkelsen på vindusaluminiumsprofilen er i samsvar med gjeldende nasjonale standard høypresisjonsnivå, og minimum veggtykkelse på det belastede elementet er â¥1,4 mm.
âDe kraftbærende delene av dører og vinduer (som lyskroker, midtstolper, lys skyve, lys opp skyve, bilaterale fronter osv.) til skyvevinduer må gjennomgå strenge kompresjonsberegninger. Når profilen brukes som kraftelement, skal dens profilvegg. Tykkelsen velges ved beregning i henhold til bruksbetingelsene. De kraftbærende delene av dører og vinduer av aluminiumslegering skal bestemmes ved prøver eller beregninger.
âSikkerhetsdesign av dør- og vindusglass
â´Valget av glass: tykkelsen på glasset bestemmes ved beregning og bør ikke være mindre enn 5 mm. Sikkerhetsglass (herdet glass eller laminert glass) skal brukes til dører og vinduer i følgende deler av bygget:
(A) Åpne vinduer utenfor bygninger med 7 etasjer og over;
(B) Vindusglass med et areal større enn 1,5 kvadratmeter;
(C) Gulv-til-tak-vinduer med den nedre kanten av glasset mindre enn 500 mm fra den endelige dekorasjonsoverflaten;
(D) Skråvinduer med skrånende tak med en vinkel på mindre enn 75° fra horisontalen og en avstand på mer enn 3m fra innendørsbakken;
(E) Innrammede glassdører med et glassareal større enn 0,5 kvadratmeter;
(F) Rammeløse glassdører bør bruke herdet glass med en tykkelse på ikke mindre enn 10 mm.
âµOverlappingen mellom glasset og hakket og andre matchende dimensjoner skal oppfylle kravene i tabell 5 og tabell 6 i "Aluminiumslegeringsvindu" (GB/T8479).
ⶠRammen i glass og aluminiumslegering skal være i fleksibel kontakt med gummipakninger.
â·Glasset skal være mekanisk kantet, og masketallet på slipeskiven skal være over 180 mesh.
âValget og utformingen av maskinvaretilbehør.
â´ Når du velger maskinvaretilbehør, prøv å velge produkter med garantert kvalitet. Kvalitetsnivået på maskinvaretilbehør bør være i samsvar med kvalitetsnivået på dører og vinduer. Strukturen og formen på maskinvaretilbehør skal samsvare med profilen, fargene er koordinerte og vakre, funksjonen er korrekt og operasjonen er fleksibel. , Enkel å installere.
âµInstallasjonen av maskinvaretilbehør bør være komplett, standardisert, pålitelig og nøyaktig på plass. Etter installasjon har dørene og vinduene vakkert utseende, fleksibel og praktisk åpning, uten deformasjon, hindringer og kollisjon.
â¶De synlige festene til maskinvaretilbehør bør være laget av rustfritt stål.
â·Multilåsepunkter bør brukes ved lukking av sidehengte dører og vinduer og store skyvedører og vinduer, ellers vil lufttettheten reduseres kraftig under påvirkning av undertrykk. Med tanke på brukervennligheten, er det best å bruke multi-låsepunkthåndtak eller aktuatorer.
â¸Lengden på glidestøtten til det sidehengte vinduet er vanligvis 2/3 av bredden på vindusrammen, hvis vindusrammen er lettere, kan den være 1/2, og lengden på skyvestøtten på det topphengte vinduet er vanligvis 1/2 av vindusrammen.
â¹Ved åpning av vinduer utenfor tyfonområder og høyhus anbefales skyveavstivning for vindusramme, og hengsler brukes ikke eller brukes mindre.
âOverlappingen mellom skyvedør- og vindusrammen og øvre og nedre rammestyreskinner bør ikke være mindre enn 10 mm, og sikkerhetstiltak som anti-fallklosser og antikollisjonsblokker må monteres for å forhindre at rammen faller og åpne og kollidere og skade mennesker.
âHøyden mellom den nedre rammen til den bevegelige viften til glassvinduet på bygningens yttervegg og innendørsgulvet skal ikke være mindre enn 900 mm. Under spesielle omstendigheter bør andre beskyttende sikkerhetstiltak (som å legge til beskyttende rekkverk osv.) tas hvis diameteren er mindre enn 900 mm.
âSkruene og boltene som brukes til tilkobling og feste av dører og vinduer i aluminiumslegering må være laget av rustfrie stålprodukter av høy kvalitet for å hindre at skruene løsner på grunn av elektrokjemisk korrosjon. Rustfrie stålskruer bør i størst mulig grad være laget av maskinlagde gjenger, og selvskruende skruer bør unngås i størst mulig grad. Skruforbindelsen er best utformet i skjærende tilstand.
âDører og vinduer skal være pålitelig forbundet og festet med veggen
De viktigste metodene for å koble dører og vinduer til veggen inkluderer stålfesterammeforbindelse, svalehalejernsfotsveiseforbindelse, svalehalejernsfotforbindelse med innebygde deler, fast stålplate spikerforbindelse og fast stålplate ekspansjonsboltforbindelse. Tykkelsen på svalehalejernsføttene skal være â¥3mm. Tykkelsen på den faste stålplaten er â¥1,5 mm, og bredden er â¥15 mm. Overflaten på alle svalehalejernsføtter og faste stålplater skal være varmgalvanisert. Avstanden mellom festepunktene til dør- og vindusforbindelsen er vanligvis mellom 300 mm og 500 mm, og kan ikke være større enn 500 mm.
â´Den stålfestede rammen er egnet for tilkobling av dører og vinduer og ulike vegger, med høy installasjonsnøyaktighet og pålitelig tilkobling, men kostnadene er høye.
âµSveisingsmetode for svalehalejernsfot kan brukes for tilkobling av dører og vinduer og stålkonstruksjon, og tilkoblingen av svalehalejernsfot og stålkonstruksjon kan justeres ved sveising med stålstang eller stålvinkelkode.
â¶Sveising av svalehaleføtter og innebygde deler bør brukes for tilkobling av dører og vinduer og lette vegger. Svalehalejernsføttene og de innebygde delene skal sveises med stålstenger eller stålvinkler.
â·Forbindelsen mellom dører og vinduer og den armerte betongveggen kan kobles sammen med faste stålplater (eller svalehalejernsføtter), spikerspiker eller metallekspansjonsbolter osv. Når faste stålplater brukes til å koble sammen og feste dører og vinduer , gapene mellom grensene til dørene og vinduene og veggene skal plugges med sementmørtel. Sementmørtelplugging kan få den ytre rammen til dører og vinduer til å koble seg fast og pålitelig til veggen, og spille en viktig rolle i å forsterke rammematerialene til dører og vinduer. Når gapet er fylt med tetningsmiddel av polyuretanskum eller andre fleksible materialer, bør den faste stålplaten erstattes med svalehalejernsføtter for å sikre påliteligheten av forbindelsen mellom dører og vinduer og veggen.
â¸Forbindelsen mellom dører og vinduer og murveggen kan kobles sammen med faste ekspansjonsbolter av stålplate (eller svalehalejernsfot). Det er strengt forbudt å bruke spiker for å fikse dører og vinduer på murveggen. Som med armerte betongvegger, ved bruk av faste stålplater, bør spaltene tettes med sementmørtel. Når hullene er tettet med tetningsmiddel av polyuretanskum eller andre fleksible materialer, bør de festes med svalehalejernsføtter.
Vanntett forseglingsdesign
âMinste kontrollindeks for vanntett ytelse for dører og vinduer i aluminiumslegering
Den laveste vanntette ytelsesindeksen for dører og vinduer i aluminiumslegering kan tas som følger og ikke mindre enn 150 Pa (det vil si at den vanntette ytelsen til dører og vinduer i aluminiumslegering ikke kan være lavere enn nivå 2-indeksen):
P=k×μz×μs×wo
Hvor P: Designverdi for vanntetthet (Pa);
wo: grunnleggende vindtrykk (N/ã¡);
μz: koeffisienten for endring av vindtrykkhøyde;
μs: kroppsformskoeffisient, som kan være 1,2;
k: koeffisient, verdien av k er 0,3 i kystnære tropiske storm- og tyfonområder, og 0,25 andre steder.
âVanntett design av dør- og vindusstruktur
(1) Prinsippet om likt trykk er aktivt tatt i bruk i den strukturelle utformingen av dører og vinduer i aluminiumslegering, som er den mest effektive måten å forbedre vanntettheten og forseglingsytelsen til dører og vinduer.
âµOverlappingen mellom den bevegelige viften og vindusrammen bør ikke være for liten, og overlappingen mellom den bevegelige viften og vindusrammen til vinduet med vindu bør ikke være mindre enn 6 mm.
ⶠHøyhus, kalde områder og områder med høyere krav til energisparing, prøv å bruke sidehengte dører og vindusstruktur, og bruk mindre eller ingen push-pull dør- og vindusstruktur. Fordi det er et stort gap mellom den bevegelige skyvedøren og vinduet og de øvre og nedre skinnene, og de to tilstøtende rammene ikke er på samme plan, er det ikke noe tetningstrykk mellom de to rammene, og bare toppene brukes til overlappende og overlappende. Det er hull mellom toppene, og tetningseffekten er veldig svak, så den vanntette og forseglingsytelsen til skyvedører og vinduer er svært dårlig. Det er 2 til 3 tetningsgummilister mellom vinduskarmen og vinduskarmen på dør og vindu. Forseglingsgummilisten presses tett etter at vindusrammen er lukket og låst, og det midterste hulrommet kan lett danne et isobarisk hulrom, slik at det kan designe dører og vinduer med utmerket tetningsytelse.
â·Trykkledningen av aluminiumslegert glass på dør- og vindusinstallasjonsglasset bør utformes i retning innendørs for å unngå vannlekkasje i det fine gapet mellom glassets trykklinje og vindusrammen.
â¸Skyvedøren og -vinduet av skyvetypen bør utformes med tilstrekkelig høy ledeplate på innendørssiden, ellers når uteregnet har et visst trykk, vil regnvannet passere ledeplaten og strømme inn i rommet.
â¹Den øvre delen av den bevegelige viften til døren og vinduet skal være utstyrt med et draperingsbrett, og den nedre delen skal være utstyrt med et dreneringshull.

⺠De kombinerte dørene og vinduene minimerer de utsatte skjøtene, fordi de små spaltene ikke kan tettes med fugemasse og forårsake lekkasje. Når de utsatte skjøtene ikke kan unngås på grunn av strukturelle årsaker, danner de to kontaktflatene til profilene ved skjøtene 90°, noe som er praktisk for tetting ved å injisere tetningsmasse.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy